Neden İzotermal
1) Isı Yalıtımı için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, yaklaşık 2mm kalınlıkta bir kaplama ile 4cm’lik 32 densite (yoğunluk) strafora eşdeğer ısı yalıtımı sağlar. Yapınızın kuzey Cephesindeki soğuk odalar ile güney cephedeki sıcak odalar arasındaki farkı asgari Düzeye indirir. Malzemenin özü cam esaslı küreciklerden oluştuğundan %60-70 oranında reflekte, yansıtma özelliği nedeniyle üzerinde ısı biriktirmez hâlbuki mantolama da Kullanılan EPS-XPS gibi malzemeler normal hava sıcaklığının %40-50 kadar daha Fazla ısıyı veya soğuğu üzerinde toplar. Yani 30°C bir havada İzotermal kaplı bir duvarda 31 -32 °C ısı tespit edilir. Ancak EPS veya XPS kaplı duvarda bu ısı 45 -47 °C’ ye ulaşır.
2) Su Yalıtımı için;
İzotermal Isı. su Yalıtım Kaplaması ( zemin kaplama ) ile kaplanan cepheler kesinlikle su almadığı gibi, iç mekanlarda meydana gelen terleme, nem, küflenmeye ve boya kabarmasına asla izin vermez. 2-3 mm çatlakları kapatır ve diğer malzemeler gibi cephede çatlamaz.su geçirmezlik değeri >0,1 olup; hem ısı yalıtımı hem de su yalıtımı yapar.
3) Ses Yalıtımı için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, yaklaşık 2mm kalınlıkta bir kaplama ile gürültüyü önler. Yapılan testler sonucunda, insan ve araç seslerini 20 kata kadar azalttığı tespit edilmiştir. İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, özellikle otellerde ve odalar arası ses izolasyonu gerektiren yerlerde kullanım için emsalsiz bir malzemedir.
4) Dayanıklılık ve Uzun Kullanım Ömrü için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, tamamen doğal bir malzeme olduğu için, yüzeyle bütünleşir ve yüzeyden asla ayrılmaz. Yapıyla birlikle yaşar. Beton yüzeylerde tutunma oranı, %100 olup asla yüzeyden ayrılmaz. Bu oran metal yüzeylerde dahi %95’in üzerindedir. Soğuk, sıcak, kar, yağmur, rüzgar gibi fiziksel etkilerden etkilenmez. Sert darbelere dahi dayanıklıdır. Asla kabarmaz ve çatlamaz.
5) Kat kat uygulamaya son verdiği için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, yapınızın kolon, kiriş ve duvarlarının matkapla Tahrip edilmesine son verir. Binanızın tahrip edilmesini engeller.
6) Çevre ve Yapı Dostu olduğu için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, su bazlı doğal bir yalıtım kaplaması olması ve kimyasal ihtiva etmemesi nedeni ile tam bir çevre dostudur. İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, difüzyon özelliği yüksek bir malzeme olup, yapınızın nefes almasını sağlar. Terleme, nem, küflenme ve boya kabarmasını önler. Ayrıca, bünyesinde herhangi bir kanserojen veya radyoaktif madde bulunmaz.
7) Yangın Önleyici olduğu için;
A-1 sınıfı yanmaz malzemedir; İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, kolay yanmayan, alev almayan yangın önleyici bir malzemedir ve 900ºC ye kadar yanmaz.
8) Uygulama kolaylığı için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplamasının uygulaması çok kolaydır. Cephe, tamirat ve tesviye işlemleri yapılıp, uygulamaya hazır hale getirildikten sonra yüzeye 1(bir) kat İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması Astarı uygulanır. Astarın kurumasının ardından, saten rulo ile İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması cepheye iyice sürüldükten sonra desen verilir ve uygulama tamamlanır. Klasik cephe kaplamalarının (mantolama vb.) %30’u kadar bir sürede uygulanır. Aylarca süren gürültülü çalışma ve iskeleli yapı görünümüne son verir. 1 kova İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, net 18 litre olup, ortalama 12-13 m² kaplama yapar.(Ayrıntılı bilgi için izotermal A.Ş. ürünleri uygulama kılavuzu inceleyiniz.
9) Hafif olduğu için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplamasının özgül ağırlığı ıslak 0,8 gr./cm³ olup, yani sudan hafif bir malzemedir. 1m² yüzeye yaklaşık 1000-1200gr. kullanılır. Bu değer klasik mantolama tekniğinde m² yüzeye yaklaşık 14-17kg. Değerlerine ulaşmaktadır. Kuruduktan sonra ise m2 ye 600-700gr. yük bindirir.
10) Daha Ucuz Maliyet için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması işçilik ve malzeme maliyetli açısından klasik cephe kaplamalarından maliyeti daha ucuzdur.
11) Geniş Kullanım Sahası olduğu için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, her türlü yüzeyde örneğin; ince sıva, alçıpan, boya, ahşap, OBS ve mebran çatı malzemeleri, metal, onduline, eternit, alüminyum ve sac panel çatıların vb. ve de yangın merdivenlerinde uygulanabilir. İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, metal yüzeylerde antipas üzerine uygulanır. İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, sıva olarak iç mekanlarda da rahatlıkla uygulanabilir. Uygulaması alçıdan daha kolaydır.
12) Renk ve Boya İhtiyacını karşıladığı için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, su bazlı bir yalıtım kaplamasıdır ve istenilen renkte üretilebilir. Bu sayede boya ve renk ihtiyacınızı kendiliğinden karşılamış olur. Renkler; dış cephe boyalarına göre daha uzun ömürlüdür.
13) Tamamen Yerli Bir Ürün olduğu için;
İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması, tamamen yerli bir ürün olup, yurtiçi ve yurtdışında eşdeğeri yoktur. Marka tescili ve patenti İzotermal A.Ş.’ye aittir.