0 552 591 1664

Uygulama Şekli

Uygulama Şekli

1-) İZOTERMAL İZOLASYON ASTARI:

İzotermal İzolasyon Astarı; İzotermal ürünlerinin kullanılmasından önce yüzeylerde tamir, tesviye vs. işlemleri tamamlanıp, kuruduktan sonra uygulanır.

Uygulama Şekli:

İzotermal İzolasyon astarı 1 kova ile; yüzeyin durumuna göre 100-120 m2 yüzey kaplar. Diğer dış cephe astarları gibi rulo ile uygulanır ve yüzey iyice doyurulur. Kapalı havada 2-3 saat, açık ve güneşli havada yarım saatte kuruma gerçekleşir.

İzotermal zemin astarı özellikle suya, neme ve rutubete karşı dayanıklı olup; uygulandıktan sonra sağlam bir zemin elde edilir. 

Not: Zemin ıslak veya nemli iken kesinlikle uygulama yapmayınız. Su ilave etmeyiniz!

Sac ve metal yüzeylerde antipas uygulandıktan sonra kullanınız!        

2-   İZOTERMAL ISI YALITIM KAPLAMASI:

Astar uygulanıp kuruduktan sonra

18 litre ile 2 kat uygulamada 12 – 13 m2 yüzey kaplanır.

İzotermal izolasyon astarı uygulanıp, kuruduktan sonra, İzotermal Isı Yalıtım Kaplaması kovasını açınız, mikser veya bir karıştırıcı ile iyice karıştırınız. SATEN rulo ile uygulayınız. Ruloyu kovaya iyice batırınız. Hafifçe silkeleyin ve ruloda kalan malzemeyi duvara bastırmadan yavaşça sürünüz. Rulo 80-90 cm yürüdükten sonra üzerindeki malzemeyi bitirir, tekrar ruloyu batırın yanından devam edin,2-3 m2 yüzeye sürdükten sonra, yukarıdan aşağı aynı yönde boş rulo ile tarayınız. 1. Kat 2-4 saat kuruduktan sonra aynı işlemleri 2. Kat için tekrarlayınız. En az 12 saat tam kuruma gerçekleştikten sonra ise, üzerine aynı astar uygulamasında olduğu gibi İzotermal Son kat cila uygulayınız.

Not: Desen verirken yukarıdan aşağıya boş rulo ile taramaya önemle dikkat ediniz. Bunu yapmadığınız takdirde yansımadan dolayı çeşitli rulo izleri ve renk farklılığı ortaya çıkar.

3-  SON KAT ŞEFFAF CİLA

1 kova ile tek kat uygulamada 90 – 100 m2 yüzey cilalanır.

Duvarda veya terasta kullanılan izotermal ürünlerinin uygulanıp kurumasından sonra kirlenmeyi ve geçirgenliği engellemek amacıyla kullanılması zorunludur. Son kat cila zemin ve yüzeylerde ısı yalıtım malzemesinin ıslanmasını engellediği gibi toz tutması ve kirlenmesini de engeller. Bu nedenle tüm izotermal ürünlerinin uygulamasından sonra son kat şeffaf cila uygulanması zorunludur.

Not: Son kat ciladan önceki uygulama tamamen kurumuş olmalıdır. 

4-  İZOTERMAL ZEMİN KAPLAMASI (ÇATI – TERAS VB.)YÜZEYLER İÇİN

Beton yüzeyler temizlendikten sonra kurutunuz zeminde ıslaklık rutubet bırakmayınız. Kuruduktan sonra aynen İzotermal Isı Yalıtım kaplaması (Madde 2) deki gibi uygulayınız.

Çatı, teraslarda sac yüzeylerde önce temizlik yapılacak, sonra; mutlaka 1 kat Antipas uygulanacaktır. Antipas kuruduktan sonra (Madde 2 deki gibi )uygulamaya geçiniz.

Not: İzotermal Zemin kaplama su geçirmezlik özelliği ön planda tutulduğu için duvar kaplamadan farklı bir ürün olup, Dış cephe de kullanılan malzeme zemin (su) yalıtımında kullanılamaz. 

Not: Son kat cilayı sulandırmadan uygulayınız.

5-  İZOTERMAL İZO-PLUS ISI YALITIM SIVASI + İZOTERMAL ISI YALITIMKAPLAMASI:

İZOTERMAL YALITIM SIVASI UYGULAMA ŞEKLİ:
Dış cephe astarı (madde 1 deki gibi uygulanır ) astar kuruduktan sonra 3 mm izotermal ısı yalıtım sıvası uygulamak için kova açılır. İyice karıştırılır ve alçı küreği ile alçı yapar gibi uygulanır. Yalnız dikkat edilmesi gereken husus önce malzemenin yüzeye tutunmasını sağlamaktır. Sonra 3 mm kalınlığı vermektir. 3 mm kalınlıktaki sıvanın kuruma süresi en az 24 saattir. Kuruduktan sonra üzerine 2 kat renkli, son kat izotermal ısı yalıtım kaplaması uygulanır.

Not:  Çok soğuk bölgeler ve kuzey cepheler için  (3+2 mm kalınlıkta) uygulanması tavsiye edilir.